Bouwkundig tekenwerk
Bij de aanvraag van uw (ver)bouwplannen of vergunning komt vaak bouwkundig tekenwerk kijken om uw plannen te verduidelijken. Wij helpen u graag bij de realisatie van uw plannen.

Huidige situatietekeningen
Wilt u verbouwen of uitbreiden? Dan moet de bestaande bebouwing in kaart worden gebracht. De huidige bebouwing en de nieuwe plannen moeten immers naadloos op elkaar aansluiten. Met zowel geavanceerde lasertechnieken als traditionele meetinstrumenten meten onze adviseurs de bestaande objecten zeer nauwkeurig in. Maar dat is niet altijd nodig; vaak bestaan er al duidelijke archieftekeningen waarin de bestaande situatie getekend is, deze kunnen wij dan gemakkelijk overnemen.

Ontwerptekeningen
Uw (bouwkundige) wensen vertalen in bouwkundige tekeningen; wij weten hoe dat werkt. We nemen alle opties onder de loep en komen zo tot een ontwerptekening die helemaal aansluit op uw wensen en eisen. Uw nieuwbouwplannen kunt u vervolgens meteen live beleven dankzij onze 3D software. Virtueel loopt u met ons door uw gebouw en kunnen we samen de laatste puntjes op de ‘i’ zetten. Innovatief en efficiënt.

Tekenwerk voor de omgevingsvergunning
Voor de omgevingsvergunning moet het tekenwerk voldoen aan een aantal vereisten. Wij bekijken de gemaakte ontwerpen op vele technische aspecten, zodat deze voldoen aan de voorschriften van de overheid. Zaken als brandveiligheid, de constructie en het materiaalgebruik moeten goed op elkaar zijn afgestemd en moeten goed op de tekeningen worden verwerkt. Wij stellen alle benodigde tekeningen voor u op en voegen ze toe aan de omgevingsvergunning.

Technisch ontwerp
Heeft het bevoegd gezag uw bouwplannen goedgekeurd en heeft u een omgevingsvergunning voor het onderdeel ontvangen? Dan kunt u uw plannen in praktijk brengen. Het is belangrijk dat uw toekomstige aannemer een duidelijk beeld heeft van wat u wilt. Wij brengen graag uw vergunningsstukken naar een hoger niveau, zodat de aannemer exact weet wat hij moet maken en u niets aan het toeval overlaat. Een set goede bestektekeningen in combinatie met een duidelijke technische omschrijving vormt de basis voor een goede prijsvorming en een bouwproces zonder (financiële) verrassingen achteraf.

Uitvoeringsontwerp
Na het voorbereidingstraject is het dan zover: u kunt bouwen! Door de eerder gemaakte bestektekeningen te verschalen en op te werken, ontstaan gedetailleerde werktekeningen waarin elk knooppunt gemaatvoerd en duidelijk is. Duidelijkheid voor iedereen dus, waardoor er vlot en goed kan worden gewerkt.

NEN 2580 Meetrapport
Tevens verzorgen wij ook NEN 2580 meetrapporten. Daarmee maakt u zich niet langer druk over bruto vloeroppervlakte, gebruiksoppervlakte, netto- en verhuurbaar oppervlak. We zorgen voor een foutloos en compleet meetrapport.

Aandacht voor uw project
Elke fase verdient de juiste aandacht en behandeling. Aan de basis van de succesvolle uitvoering van een project ligt zorgvuldig bouwkundig tekenwerk. Met een grondige kennis van het bouwbesluit gaan we effectief te werk.

Contact
Heeft u interesse in een samenwerking met ons? Of heeft u meer informatie nodig? Neem contact op en kom een keer langs voor een kop koffie!

Technisch Tekening